Nova kopalnica

Ste naveličani svoje kopalnice ali pa je že res dotrajana in kopalnica potrebuje prenovo? Zavedajte se da je prenova kopalnice kar velik projekt in zahteva veliko živcev. Če imate veliko denarja potem je to najmanjši problem, saj vse uredijo strokovnjaki in vam ni potrebno skrbeti za podrobnosti. Če pa imate omejena sredstva, vendar vaša kopalnica kljub temu potrebuje prenovo pa bo potrebno vložiti malo več dela in malo več živcev. Veliko stvari namreč lahko postorite sami, veliko stvari lahko nakupite sami. Pa pojdimo počasi po korakih in preglejmo, kaj vse lahko naredimo sami in s tem prihranimo nekaj denarja.   

kopalnica

Prvi korak je, da obiščete kakšno prodajalno kjer so specializirani za kopalnice. Tam jih poprosite, da vam naredijo izris, kako bi vaša kopalnica zgledala. Seveda ne pozabite s sabo prinesti točnih mer vaše kopalnice in vsaj približno morate vedeti kje potekajo kakšne napeljave (voda, elektrika). Tako vam bo lahko prodajalec točno izrisal kako bi izgledala vaša kopalnica s postavitvijo, ki si jo želite in seveda elementi ki si jih želite. Ko imate izris, pojdite v lov za novimi ploščicami. Če imate močno omejena sredstva, lahko že na sami keramiki veliko prihranite, s tem da res pregledate vso možno ponudbo. 

Prav tako lahko sami nakupite drobni inventar, kot so pipe, wc školjka, umivalnik, omarice in podobno. Vse to lahko dobite po izredno nizki ceni, če nimate previsokih zahtev. Seveda je tukaj na voljo tudi spletno nakupovanje, kjer še prihranite stroške vožnje in seveda tudi čas ,da greste od trgovine do trgovine. Veliko lahko torej sami postorite. Če ste vešči se lahko lotite tudi polaganja keramike, vendar vam predlagam da to vseeno pustite strokovnjakom. Kopalnica je prostor, kjer preživimo malo časa, vendar je prostor, ki ga najbolj umažemo poleg kuhinje. Bodite praktični in dobro razmislite kje boste imeli kakšne stvari, da bo čiščenje čim bolj enostavno. In seveda prioriteta naj še vedno ostane – da vam bo kopalnica na koncu všeč.   

Ali ste vedeli?

S kvalitetno fasado vašega doma in nekoliko pazljivosti, lahko vaše stroške ogrevanja zmanjšate tudi za 30%. To dosežemo tako da temperaturo prilagodimo vsakemu prostoru.
 
Znano je, da za 1° C nižja temperatura, predstavlja prihranek pri ogrevanju za 6%. Tako lahko z znižanjem temperature v prostoru za samo 1° C privarčujemo skoraj destino vseh stroškov povezanih z ogrevanjem.
 
Pri ogrevanju pa lahko veliko prihranimo tudi še z enim ukrepom, in sicer da ogrevanje izklopimo, ko zapustimo stanovanje.