podna-obloga
|

Štedilnik na drva

Kdaj razmišljate kako bi lahko segreli vaš prostor in ob enem še kuhali? Potem je štedilnik na drva: https://www.stedilniki-emundia.si/stedilnik-na-drva/ prava izbira za vas. Ljudje bi si mislili, da so štedilniki na drva popolnoma izven mode, vendar to ni res.

Dobre lastnosti štedilnika na drva so uporabnost in vsestranskost. Glavni namen štedilnika na drva je kuhanje in pečenje. Hitro se boste navadili na kuhanje na štedilniku na drva in kasneje ne boste več hoteli nazaj na druge vrste. Je pa tudi res, da bomo potrebovali nekoliko dlje časa za kuhanje, kot na električnem štedilniku. Nekateri tipi štedilnikov imajo zraven tudi pečico, v kateri lahko spečete slasten kruh ali pico.  Ko nekaj spečemo v pečici, potem pečico pustimo odprto in bomo tudi privedli nekaj toplote iz pečice v stanovanje. Poleg tega pa si zagotovite tudi segrevanje prostorov in tako prihranite na kurjavi pozimi ali pa je sploh ne potrebujete. Pečica na drva daje vašemu stanovanju tudi star modern izgled, za vse ljubitelje starejšega izgleda stanovanj. Štedilnik na drva je v prvem smislu namenjen nekoliko manjšim hišam oziroma kočam, kjer bi z eno pečjo lahko segreli vse prostore, sploh pa pride prav v mrzlih dneh.

štedilnik na drva

Štedilnik na drva nam lahko služi tudi kot sredstvo za segrevanje vode. En način je z uporabo vodnega izmenjevalca, katerega uporabljajo le nekateri štedilniki. Drugi način pa je segrevanje v kotličku. Zraven pečice dobite tudi bakren kotliček v katerem lahko segrejete od 30 do 40 litrov vode. 

Štedilnik na drva je tudi priporočljiv za dele države, v katerem je izpad elektrike pogost in ne boste imeli težav pri kuhanju, tudi brez elektrike. Dobra lastnost je tudi, da uporaba drv za kurjavo je dokaj poceni, ker ima Slovenija veliko gozdov. 

Zakaj nebi kupili štedilnika na drva in s tem kuhali, pekli in pa segrevali prostore. Obiščite trgovino Emundia in si zagotovite svoj štedilnik.