IR paneli

Razmišljate o menjavi ogrevalne naprave? Trenutno je najbolj popularno ogrevanje z IR paneli. Infrardeča grelna plošča nudi zdravo in varčno ogrevanje. Z ir paneli se boste poceni in varno greli celo zimo.

IR-paneli
IR-paneli

 

 

 

Zakaj so IR paneli dobra izbira?

Ta vrsta ogrevanja je definitivno zdravju bolj prijazna, saj ne izsuši zraka, tako, kot ga ostale ogrevalne naprave, na primer peč na drva ali plin. Opazili boste tudi, da se bo veliko manj nabiral prah. To pa zato, ker ne pride do kroženja zraka, kot na primer pri gretju z radiatorji. Če ne kroži zrak po prostoru, tudi prah in alergeni ne morejo. Tako, da so ogrevalni paneli super odločitev, če imate doma alergika. Z IR paneli pa si lahko pomagamo tudi v boju s plesnijo. Ogrevalni panel usmerimo v steno, ki je vlažna, da jo osuši in tako prepreči nastanek plesni.

Kako delujejo?

Njihova namestitev je zelo enostavna, brez velikega poseganja v prostor. Večinoma se jih montira kar na strop, zaradi boljšega izkoristka energije. So pa tudi druge možnosti. Lahko se jih namontira na steno in tako dajo videz slike ali pa ogledala. Svetujemo, da za optimalno namestitev IR panelov pokličete licenciranega mojstra.

Grelni IR paneli vso energijo pretvorijo v toploto. Večina energije se prenese v prostor in na predmete. Predmeti jo absorbirajo in v obliki toplote oddajajo nazaj v prostor.

Lahko s tako ogrevalno tehniko prihranimo?

Ker se vsa električna energija pretvori v toploto, ima infrardeče ogrevanje 100 % izkoristek. Ker se zrak ne izsušuje, ostaja v prostoru primerna vlaga, zato tudi prihranite pri nakupu vlažilnika.

Paneli ogrevajo direktno, tako porabijo manj električne energije, da dosežejo enak učinek. Zato je cena ogrevanja z IR paneli dosti nižja, kot pa če se grejemo na primer na drva ali plin.

Ste vedeli, da se IR tehnologija uporablja tudi v zdravstvene, terapevtske in industrijske namene?