Spomladansko čiščenje življenja

Ko je konec zime in prihajajo lepši, toplejši in sončni dnevi, je pred nami tudi čas, ko si želimo malo urediti misli po preteklem letu. Nekaj nasvetov, ki pomagajo pri urejanju življenja, najdete na spletni strani: http://www.nadlani.si/zanimivosti/spomladansko-ciscenje-zivljenja/. Vsake toliko, če ne vsako leto je potrebno spet nabrati moči in si urediti življenje. Temu rečemo spomladansko čiščenje življenja. Pomlad je ravno pravi čas za urejanje misli in izboljšanje svojega življenja. Cilj vsega je, da ponovno zaživimo in pustimo slabo preteklost za sabo. Prva stvar, ki je najpomembnejša, ko gre za spomladansko čiščenje življenja je, da si uredimo svoje misli. Uredimo vse misli, ki nam švigajo po naši glavi. Če te misli niso urejene, se vsakič bolj vozlajo in na koncu je lahko vsega preveč. Lahko se zlomimo, postanemo anksiozni ali depresivni. Seveda to ni prava rešitev za naš način življenja. Druga pomembna stvar je zdravo prehranjevanje. Spomladansko čiščenje življenja ni mislješno samo mentalno, pač pa tudi skrb za telo. Telo nam bo hvaležno, če se bomo odločili za zdravo prehrano. Počutje bo znatno boljše, počutili se bomo lažje in bolj sproščene. 

čisto življenje

Poleg urejanja misli, je pomembno, da premislimo, kaj so naši osebni cilji in si zastavimo točno pot do njih. Spomladansko čiščenje življenja temelji na novih odločitvah, ki bodo koristne za naše vsakdanje življenje in se bomo zaradi njih počutili bolje in bolj svobodno. Dobro je premisliti o kakšnih novih hobijih, ki bi zapolnjevali naš prosti čas. Najhuje je, da v času, ki ga namenimo sebi gojimo kakšna stara sovraštva, zamere, slabe misli. Vsega tega se moramo znebiti in znova zaživeti. Vedno moramo biti sami sebi na prvem mestu, šele potem lahko skrbimo tudi za druge bližnje okoli sebe. Zato je spomladansko čiščenje življenja namenjeno tudi prekinitvi vseh razmerij, ki nas otesnjujejo in zatirajo. Bodisi so to prijateljska ali ljubezenska razmerja. Vsekakor ne vztrajajte zaradi drugih. Prečistite si telo in se znova počutite svobodno!

Ali ste vedeli?

S kvalitetno fasado vašega doma in nekoliko pazljivosti, lahko vaše stroške ogrevanja zmanjšate tudi za 30%. To dosežemo tako da temperaturo prilagodimo vsakemu prostoru.
 
Znano je, da za 1° C nižja temperatura, predstavlja prihranek pri ogrevanju za 6%. Tako lahko z znižanjem temperature v prostoru za samo 1° C privarčujemo skoraj destino vseh stroškov povezanih z ogrevanjem.
 
Pri ogrevanju pa lahko veliko prihranimo tudi še z enim ukrepom, in sicer da ogrevanje izklopimo, ko zapustimo stanovanje.