Profesionalne krtače za lase zagotavljajo urejen videz frizure

Urejen videz frizure je nekaj, kar na drugi osebi (pa tudi sebi) najprej opazimo. Urejenost nam daje samozavest ter pozitiven občutek dojemanja sebe in drugih. Kakovostne profesionalne krtače so krtače za lase s katerimi boste zablesteli povsod.

Zanimiva dejstva zgodovine izdelave krtače za lase

Ali ste vedeli, da zgodovina uporabe krtač za lase sega v obdobje prazgodovine? Prednik krtače je namreč glavnik, ki so jih arheologi odkrili pri svojih izkopavanjih po vsem svetu. Glavniki tako sodijo med prva umetna orodja, ki jih je uporabljal človek. Ti glavniki so bili izdelani iz naravnih materialov, kamor sodijo kosti, školjke ter les. V času razcveta Kitajske in Starega Egipta pa je glavnik postal vse bolj prestižen, bogato okrašen, pripomoček, ki je nakazoval tudi na finančni položaj uporabnika. Prav to je vplivalo na nastanek krtače za lase, ki je postala ekskluzivni pripomoček rezerviran za najprestižnejše uporabnike. Leta 1777 pa je William Kent ustanovil podjetje Kent Brushes, ki je uradno prvi večji industrijski proizvajalec krtač za lase. Od takrat pa se krtače razvijajo, nastajajo vedno nove oblike, funkcija pa ostaja enaka.

 

Kakšno krtačo za lase kupiti?

Kakovostne krtače zagotavljajo dober oprijem in s tem omogočajo oblikovanje las ter celotne pričeske. Zlasti tisti, ki imate občutljivejše lase, se zagotovo zavedate pomena dobre krtače, ki poskrbi za urejen videz pričeske, hkrati pa las ne poškoduje. Med najbolj kakovostne profesionalne krtače zagotovo sodijo keramične krtače, ki zagotavljajo enostavno in varno uporabo, so finančno dostopne, hkrati pa dajejo odlične rezultate. Bistveno pri vsem je, da zagotavljajo in dobro ohranjajo tudi toploto ter so tako nepogrešljivi spremljevalec vsakega dobrega frizerja.
Ustrezno krtačo izberete glede na dolžino in teksturo svojih las – tako se razlikujejo primerne krtače za dolge in tanke lase, pa krtače za ravne lase ter krtače za kodraste lase. Pozanimajte se pri strokovnjakih ter svojim lasem in lasem svojih strank zagotovite najkakovostnejše produkte.