Izbira najbolšega treking kolesa za užitek v vožnji

Če želite narediti nekaj dobrega zase in svoje zdravje, potem se odločite za treking kolo. Primerno je za vsakega, ki si želi uživati v naravi in razgibani vožnji. Treking kolesa so namreč primerna za vožnjo tako po asfaltu, kot tudi za makadamske in lažje gorske poti. Glavna značilnost te nadvse uporabne vrste koles je, da združujejo elemente tako gorskega kot tudi cestnega oziroma klasičnega kolesa, zato so odlična izbira za tiste kolesarje, ki se vozijo po lažjih do srednje zahtevnih poteh. Tako se lahko z njim zjutraj odpeljete v službo, popoldne pa že skočite na krajši izlet v naravo. Danes pa so proizvajalci že razvili tudi električna treking kolesa, ki so še posebej priročna za začetnike in starejše. Z malo pogonske pomoči bo namreč kolesarjenje postalo pravi užitek. Poganjanje pedal v hrib je za utrujene noge namreč prava nočna mora.

Treking kolo za vsakega

Treking kolesa se lahko pohvalijo z neverjetno udobnostjo, ki jo uporabniku nudijo med vožnjo. Zahvala gre predvsem prednjim vzmetenjem in velikemu številu prestav. Ravno to pa omogoča prijetno vožnjo tako po asfaltu kot tudi makadamu. Zaradi večjega števila prestav boste tudi veliko lažje premagovali zahtevnejše vzpone.

Pred nakupom naj vas opozorimo, da obstajata žensko in moško treking kolo. Med seboj se razlikujeta v velikosti in drugih specifičnih dimenzijah. Žensko kolo ima ožja krmila, krajšo zgornjo cev in posebne sedeže. Moško kolo pa je večje, vendar primerno tudi za izkušene in nekoliko večje kolesarke. Sedeži so ergonomsko oblikovani in tako nudijo maksimalno udobje med vožnjo. Vodilne znamke treking koles na trgu so Scott, Specialized, Giant in Cannondale.

Trenutno največji hit so zagotovo hibridna treking kolesa, ki imajo vgrajen elektro motor, ki je odlična rešitev in pomoč pri premagovanju klancev. So praktična rešitev za starejše, ki si v svoj vsakdan želijo vpeljati nekaj več aktivnosti. Zelo radi pa jih ljudje uporabljajo tudi pri vožnji v službo.