Električno ogrevanje ali ogrevanje na pelete?


OgrevanjeEna izmed težkih odločitev, s katerimi se srečamo pri opremljanju stanovanja, je tudi ta, ali se bomo odločili za električno ogrevanje ali za ogrevanje na pelete. Ogrevanje na pelete nam zagotavlja učinkovitost, udobje in tudi kakovost. Je okolju prijazen način ogrevanja, saj ne prispeva k globalnemu segrevanju. Kotel na pelete, katerega vam ponuja podjetje Tersus, vam omogoča avtomatsko čiščenje pepela in tako navdušuje z visoko učinkovitostjo, sodobno obliko in enostavno uporabo. Z uporabo gorilca na pelete pa boste, če primerjamo z nafto ali elektriko, privarčevali kar polovico stroškov.

Katere so torej prednosti ogrevanja na pelete? Ker lesni peleti izgorevajo CO2 nevtralno so okolju prijazni in naravnani prihodnosti našega okolja. Kot smo že omenili, gre tudi za način ogrevanja, ki je ugoden in neodvisen. Poleg tega je ogrevanje na pelete udobno in čisto, torej brezprašno, ne smemo pa pozabiti na to, da nam je lesu na razpolago v zadostnih količinah in da se za proizvodnjo peletov uporablja izključno odpadni les pri obdelavi.

Če vam je pri srcu električno ogrevanje, pa vas podjetje Tersus preskrbi z varčnimi električnimi radiatorji, električnim talnim ogrevanjem, kopalniškimi radiatorji in IR Powerjem. Tersus je namreč ekskluzivni zastopnik in distributer za artikle električnega ogrevanja proizvajalcev Beha, Ebeco in pa Terma. Za artikle, ki jih boste našli v kategoriji električnega ogrevanja, ekipa strokovnjakov zagotavlja ažurno dobavo ter poprodajne storitve, ki zajemajo vzdrževanje, servis in zagotavljanje rezervnih delov. Premislite o tem, kakšen način ogrevanja bi raje izbrali in kliknite na dano spletno stran ter prehitite zimo in nizke temperature.

Ali ste vedeli?

S kvalitetno fasado vašega doma in nekoliko pazljivosti, lahko vaše stroške ogrevanja zmanjšate tudi za 30%. To dosežemo tako da temperaturo prilagodimo vsakemu prostoru.
 
Znano je, da za 1° C nižja temperatura, predstavlja prihranek pri ogrevanju za 6%. Tako lahko z znižanjem temperature v prostoru za samo 1° C privarčujemo skoraj destino vseh stroškov povezanih z ogrevanjem.
 
Pri ogrevanju pa lahko veliko prihranimo tudi še z enim ukrepom, in sicer da ogrevanje izklopimo, ko zapustimo stanovanje.