fizioterapija

Pozitivni učinki, ki ji ima fizioterapija na telo

Izbrana fizioterapija v današnjih časih prinaša neverjetne rezultate izboljšanja stanja bolnikov. V kolikor menite, da vam fizioterapevt lahko pomaga poiščite pravega fizioterapevta, predvsem pa ko ste v stanjih po poškodbah, možganski kapi, ko se srečujemo s Parkinsovo boleznijo, multiplo sklerozo, poli nevropatijo, mišično distrofijo, v primeru neokretnosti ali pa težav z ravnotežjem.

Ljudje se premalo zavedamo kako zdravilen je lahko dotik, ki je osnovni del fizioterapije. Ta osnovni dotik bi moral biti omogočen vsem, saj že če pogledamo dojenčka kako srka toplino in ljubezen ter ima občutek varnosti po večini na podlagi materinega dotika, zato sem mnenja, da lahko določen dotik pozdravi še tako ranjeno dušo, i je največkrat vzrok za vse naše fizične težave. Morda ima zato danes fizioterapija v določenih primerih izjemne rezultate.

V kolikor se odločite za fizioterapijo, najprej opravite prvi fizioterapevtski pregled, pri katerem se poda ocena, s koliko terapijam vam fizioterapija lahko pomaga, oziroma v kolikšnem času lahko pričakujete prve vidne rezultate, prav tako se določi dolžina rehabilitacije ter končni cilj, ki ga prinese fizioterapija. Zato, da lahko pridemo do podatka kako nam fizioterapija lahko pomaga potrebujemo vso zdravstveno dokumentacijo vezano na določeno stanje prav tako je potrebno fizioterapevta seznaniti z vsemi našimi boleznimi. Danes, v nekaterih primerih lahko izberete tudi fizioterapijo na domu, kar vam omogoča razvoj v lastne in domačem okolju, kar je zagotovo prednost, po možganskih kapeh in pri nekaterih drugih bolezenskih stanjih, kjer lahko bolnika vznemirimo z menjavo okolja.

Morda je ravno zaradi domačega in poznanega okolja v katerem se bolnik počuti varno uspešnost, ki ga ima fizioterapija toliko večja, saj se lahko podjetje, ki omogoča ta način fizioterapevtskega zdravljenja pohvali kar z 97% uspešnostjo pri rehabilitaciji. Prednost, ki nam jo omogoča tehnologija, predvsem v tem času ko se borimo z epidemijo, pa je ta da določen del fizioterapije poteka preko interneta.