Lončene peči Hrovat

Ko opremljate domove je za kakšno sobo postavitev elementov lahko kar velik izziv in zahteva veliko premislekov, ter časa, dokler se ne odločimo za pravo rešitev. Eden od zelo lepih elementov, ki bodo polepšale vaše dnevne sobe so lončene peči, ki so že vrsto let tradicija podjetja Hrovat, kateri ponujajo unikatne in kvalitetne peči, ter kamine. Na njihovi strani preverite, ali so lončene peči še moderne in kakšne so njihove posebnosti. Mogoče bodo tudi vas prepričali za ta nakup. Najbolj primerne so za nizko energijske in pasivne hiše.

Lončene peči so zelo dobre naprave za ogrevanje vašega stanovanja in dajo prostoru občutek domačnosti in prijetne topline. Če je kurjenje te peči redno, potem bo vaš dom prijetno ogret ves čas. Na izbiro imamo moderne in tradicionalne lončene peči iz raznih zanimivih materialov, oblik, dizajnov in proizvajalcev. Je pa res, da velikokrat zamešamo kamin in peč. Čeprav sta si zunanjo zelo podobna, imata popolnoma drugačno notranjost. Največja prednost glede peči je akumulacija toplote, ki daje prijetno toploto celemu stanovanju in greje še nekaj ur po tem, ko se ugasne. 

No kakšne pa so prednosti lončene peči? Kot smo že zgoraj omenili, lončene peči dajejo prijetno toploto stanovanju po stenah,  ter predmetih, ne samo zraku (podobno kot sončni žarki). Če želimo, da nas greje je potrebno le enkrat do dvakrat naložiti na ogenj, saj nas lahko ta greje celo do 24 ur, kar je cel dan. Lončene peči so prav tako narejene iz najkakovostnejših vgrajenih materialov za dolgo življenjsko dobo, vrata pa so izdelana po priznanih evropskih proizvajalcih, da je delovanje čim bolj optimalno in enostavno. Zato ne čakajte, in si zagotovite svoje lončene peči že danes pri podjetju Hrovat, kjer imajo zaposlene najboljše mojstre pečarje, zato je izdelava njihovih produktov strokovna in tehnično brezhibna. Brez skrbi se boste lahko z njihovimi pečmi greli še vrsto let.