Katera livarna vam izdela izjemno kakovosten ulitek

Livarna je podjetje, ki proizvaja kovinske ulitke. Slovenska livarna LKR je ena najboljših na svetu glede kakovosti in inovativnosti ter uvajanja novih tehnologij ulivanja ne samo kovin, ampak tudi drugih materialov. Kovine se vlijejo v oblike tako, da se stopijo v tekočino, vlijejo kovino v kalup in odstranijo material kalupa, ko se kovina strdi, ko se ohladi. Najpogostejši obdelani kovini sta aluminij in lito železo. Vendar pa se za izdelavo ulitkov v livarnah uporabljajo tudi druge kovine, kot so bron, medenina, jeklo, magnezij in cink. V tem procesu je mogoče oblikovati dele želenih oblik in velikosti.

Livarna prispeva k gibanju recikliranja proizvodnje, saj vsako leto pretali in predela milijone ton odpadne kovine, da ustvarijo nove trajne dobrine. Poleg tega uporablja lahko pesek v procesu oblikovanja. Livarna pogosto ponovno uporablja in obnavlja pesek, kar je še ena oblika recikliranja. Za segrevanje kovine uporabljajo več specializiranih peči, ki so posode z ognjevzdržno oblogo, katera vsebuje material in energijo za taljenje. Te peči so različne za različne ulitke iz kovin in peska. Pomembno je, da gre podjetje v korak s časom in uporablja novodobne tehnologije da lahko naredi velike ulitke, natančne in tudi majhne, serijske in unikatne.

Slovenska livarna je ena najbolj kakovostnih in se trudi v smislu visoke kakovosti za zahtevne projekte, kot so velike turbine ali majhni kosi za proizvodnje, avtomobile in podobno, ki morajo biti zelo trdni in nepokvarljivi. Pokličete jih in jim predstavite vaše ideje, inženirji pa najdejo rešitve za vaše modele in proizvode. Najprej nam naredijo vzorec in nato še ostalo, kar ste naročili. Za svoje stranke poskrbijo najbolje, kot morejo, saj je zanje kvaliteta na prvem mestu in se je sprijaznijo s kompromisi, zato jim lahko zaupate to zahtevno in odgovorno delo. Glede na pretekle reference, boste gotovo izjemno zadovoljni. Obiščite jih in se prepričajte v kakovost proizvodnje ter resen pristop.