kamin

Sodoben kamin lahko ogreje vse prostore

Kamin je vedno bolj popularen za ogrevanje, saj prostor segreje hitro z naravno toploto iz drv. Sodoben kamin se lahko namesti v vsak prostor, ki ima možnost dimnika, ker so sodobni kamini tako narejeni, da iz njih ne uhajajo plini in saje ter drobni delci. Zato za ljudi in živali niso nevarni in vas bodo greli tiho ter prijazno vse dni, poleti ter pozimi. Kaminski vložki so standardnih velikosti in najcenejši, če naročite takega. Nekoliko se lahko prilagodijo, predvsem pa se prilagodi pozidava okoli kamina glede vaših želja in potreb ter okusa. Prilagoditi ga je treba tudi izgledu samega prostora. 

kamin
Sodoben kamin je vedno odprt vsaj z ene strani, da lahko skozi steklo opazujete ogenj, kar nas res sprošča in olepša prostor ter ga poživi in hkrati razsvetli. Nekateri kamini so odprti na dveh ali celo treh strani. So pa tudi taki kamini, ki se postavijo na sredino prostora in so odprti z vseh strani, torej so povsem stekleni. 
Ko kupujete kamin, je potrebno najprej pregledati prostore, ki jih bo segreval. Nanj lahko tudi priklopite sanitarno vodo, kar pomeni, da lahko greje toplo vodo ali pa celo radiatorje. Tako bo lahko greval več prostorov in nadstropij. Njegova prednost je, da se takoj segreje in oddaja že takoj močno toploto, ko pa ugasne, akumulirana toplota v ogrodju kamina greje z nežno toploto prostore še vso noč do jutra tudi, če ne kurite. 
Če bi želeli poseben kamin, ga boste čakali malo dlje. Klasičnega lahko dobite že v enem mesecu. Kaminski vložek, ki ga je treba narediti posebej, pa lahko pričakujete v roku treh mesecev in bo tudi dražji. Unikaten kamin pa je nedražji in tudi vreden svojega denarja, ker je umetniško delo. Tega boste čakali kar nekaj časa, ker je vse treba posebej narediti, tudi kamninsko oblogo. Vendar nekateri hočejo ravno to.