čelada za skuter

Kakovostna čelada za skuter

Osnovni namen, ki ga ima čelada je zagotovo dobro varovanje glave pred morebitnimi poškodbami ali udarci. Čelada je danes del obvezne opreme pri vseh aktivnostih, kjer nam preti morebitna poškodba tako ob padcu kot tudi katerem koli zunanjem vplivu, katerega ne moremo predvideti. Tako kot pri vseh ostalih motorjih kot na primer cestni, potovalni, športni je obvezna tudi čelada za skuter.
Naj bo čelada za skuter kakovostne izdelave saj je namenjena predvsem varovanju glave motorista ob neželenem padcu. Potrebno se je zavedati, da je morebitna poškodba možna tudi pri manjših hitrostih, zato naj bo čelada obvezna oprema tudi pri krajših in počasnejših vožnjah.

čelada za skuter
Na trgu so na voljo različne čelade, ki se po namembnosti tudi razlikujejo. Pri izbiri bodimo pozorni da se čelada za skuter dobro prilega naši glavi, saj jo le tako lahko dobro varuje. Sodobne čelade lahko razdelimo na pet različnih oblik in vsaka ponuja drugo funkcionalnost ter stopnjo zaščite. Na voljo so vam integralne oziroma zaprte čelade, kot je na primer čelada za skuter, njena specifika je takšna, da je izdelana iz enega kosa in ima integrirano dobro zaščito brade kot pa tudi vizir. Integralne oziroma zaprte čelade so tudi dobre aerodinamične lastnosti.

Kvalitetna čelada za skuter je izdelana iz več plasti oziroma slojev. Za izdelavo školjke se uporablja dve skupini plastičnih materialov, v prvi plasti so termoplastični materiali, ki jih oblikujejo pri visokih temperaturah. Cenovno dostopna čelada za skuter je izdelana iz polikarbonata, poliamida ali ABS plastike, kar omogoča cenovno ugodno izdelavo kompozitnih čelad, ki jih kasneje tudi obdelajo z kakovostnimi barvnimi nanosi in lakiranjem pa končno čelado tudi ustrezno zaščitijo pred UV žarki. Notranja plast vsake čelade je narejena iz polistirene penaste mase, ki je pri nizko cenovnih čeladah izdelane iz enega kosa, pri boljših čeladah je pa je notranja plast sestavljena iz večjih delov.