Zakaj bolečine v križu nastanejo?

Bolečine v križu prizadenejo v današnjih časih vsakogar. Pa naj gre za težko delo, ali za sedenje pred računalnikom, za učenje, poškodbe hrbtenice, menstrualne bolečine ali starostne bolečine. Če se spopadate z bolečinami v križu, obiščite to spletno stran, kjer boste našli rešitve s pomočjo profesionalne fizioterapije za opravljanje bolečine v križu. Vredno je poskusite, saj samo veste, kako so lahko te bolečine hude, neprijetne, da ne morete niti delati, se skoncentrirati niti spati.

bolečine v križu

Človeško telo ni bilo narejeno za sedeči položaj, kar ve le malo ljudi, ker že od rojstva sedimo na raznih stolih, klopeh, v avtu, pred televizorjem, v šoli, v službi, ko jemo ali smo na pikniku v naravi, zato so bolečine v križu zelo pogost pojav in se vsak z njimi sreča vsaj enkrat v življenju, če ne večkrat ali celo kronično. Takrat se vprašamo, kako bi jih odpravili? 

En način je gotov pravilo gibanje in tudi vaje, zelo učinkovit način pa so tudi fizioterapevtski posegi, ki pomagajo spraviti hrbtenico in mišice v pravi položaj. Poškodbe hrbta se dogajajo tudi zaradi nepravilnega dvigovanja bremen, pri športu in rekreaciji, pri delu, padcih, zaradi nepravilne obutve in zaradi neudobnega ležišča. 

Ker velik del telesa podpirajo hrbtne mišice, so zelo obremenjene in zato lahko sčasoma nastanejo bolečine v križu, ki ne minejo in so zelo obremenjujoče, ali pa nas lahko celo položijo v pošlatajo za kar nekaj časa. Da bi jih odpravili, je seveda treba nekaj narediti. Najbolje je, da se bolečine v križu znebimo na naraven način, to so fizioterapija, masaža, gibanje, telovadba in odprava vseh nepravilnosti, ki so te bolečine povzročile. 

Potrebujemo le nekaj časa, da preučimo položaj in ugotovimo, zakaj so nastale, pomaga pa vam pri tem lahko tudi fizioterapevt. Masaža in fizioterapija mišice odvozlajo, razbremenijo, delujejo kot telovadba, prekrvavijo in obnovijo. Tako bolečine lahko takoj popustijo.

Ali ste vedeli?

S kvalitetno fasado vašega doma in nekoliko pazljivosti, lahko vaše stroške ogrevanja zmanjšate tudi za 30%. To dosežemo tako da temperaturo prilagodimo vsakemu prostoru.
 
Znano je, da za 1° C nižja temperatura, predstavlja prihranek pri ogrevanju za 6%. Tako lahko z znižanjem temperature v prostoru za samo 1° C privarčujemo skoraj destino vseh stroškov povezanih z ogrevanjem.
 
Pri ogrevanju pa lahko veliko prihranimo tudi še z enim ukrepom, in sicer da ogrevanje izklopimo, ko zapustimo stanovanje.