10 najnevarnejših križarjenj na svetu

Katerih je 10 najnevarnejših križarjenj na svetu?

10 najnevarnejših križarjenj na svetu so destinacije, na katere ne bi pomislili, da so problematične, saj gre za sanjske dežele in obale. Če se odpravljate na daljše križarjenje je dobro vedeti, katerih je 10 najnevarnejših križarjenj na svetu in se jim izogniti zaradi lastne varnosti pa čeprav so zelo privlačne. Na nekaterih destinacijah  so tolpe, ki izsiljujemo in ugrabljajo turiste in če se ne želite znajti v taki neprijetni ter nevarni situaciji, se odpravite na križarjenje raje kam drugam.

10 najnevarnejših križarjenj na svetu

Katerih je teh 10 najnevarnejših križarjenj na svetu? Med prve spada Honduras, to je otočje, kjer je morje res sanjsko in rajsko. Vendar je na tej destinaciji visoka stopnja kriminala, celo več umorov so zabeležili, množične tatvine in še druge neprijetnosti, ki so zelo nevarne. Naslednji kraj je v Filipinih Mindanao kamor zaide veliko križark, vendar se tukaj pogosto dogaja, da ugrabljajo turiste. Jakarta v Indoneziji je še eden kraj, kjer se mu raje izognite na daleč, razen če hočete videti prave piratske ladje, ki ugrabijo druge ladje, kraju vladajo teroristi in kriminalci. 

Med 10 najnevarnejših križarjenj na svetu spada tudi Dhaka glavno mesto Bangladeša, kjer pogosto napadajo turiste. Izognite se tudi Tuniziji, kjer je veliko zločinov, vojna in terorističnih napadov kljub temu, da gre za izjemno kulturno deželo. Precej nevarna je tudi Venezuela, ki je v zelo slabem ekonomskem položaju in je zato prežeta z  veliko stopnjo kriminala, največ je trgovine z ljudmi ter drogami. 

eden od 10 najnevarnejših križarjenj na svetu je tudi Rio de Janeiro v Braziliji, kjer je visoka stopnja kriminala poleg tega pa je destinacija zelo onesnažena z odlaganjem nevarnih odpadkov. Tudi na potovanju v Nigerijo lahko doživite napad piratov, ki je vse prej, ko zanimiv. Izognite se Izmitu v Turčiji zaradi pogostih terorističnih napadov in še Ashdodu v Izraelu iz enakega razloga, saj gre za izjemno nemirne kraje in so teroristi ves čas na delu.